Révész László László 1957-ben született Budapesten. 1977 és 1981 között végezte el a Magyar Képzőművészeti Főiskola festő szakát, mestere Kokas Ignác volt. Ezután 1981- ben és 1982-ben elvégezte a murális szakot, mestere: Klimó Károly volt. 1983-1985 között még befejezte a Magyar Iparművészeti Főiskola animációs film szakát is. Az 1980-as és 90-es években több külföldi ösztöndíjat is elnyert, járt Kanadában, Los Angelesben, San Franciscóban és New Yorkban.
1990-ig Böröcz Andrással készített dadaista, intellektuális performanszokat. 1990-től a festészet és a film válik meghatározóvá művészetében. Művészetének lényege az egymás mellé helyezett képek montázsa, mellyel hasonló hatást ér el, mint az ikonosztáz, vagy, modern hasonlattal élve, a számítógép ikonjai. A képein nemcsak a motívumok, hanem a hiány is fontos alkotóelem. Filmjeire és videóra ugyanígy a narrativitás és a párhuzamos érzékelés kihasználása jellemző.
Művei megtalálhatók például a Ludwig Múzeum- Kortárs Művészeti Múzeum a Magyar Nemzeti Galéria és a linzi Lentos Múzeum gyűjteményében.