Méhes Lóránt (Zuzu) 1951-ben született Szabadszálláson. 1979-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Főiskola Reklámgrafika Tanszékén. A nyolcvanas években együttműködött Vető Jánossal, alkotásaikat Vető-Zuzu néven jegyezve. A magyar underground meghatározó művészei voltak. Egyik akciójukban színes celofánból és papírból napszemüveg terveket készítettek, melyről még a francia sajtó is beszámolt, szocializmus elleni lázadásként feltüntetve. Közös munkáik a pop arthoz sorolhatók, a grafittik és a gyerekrajzok sajátosságait tartalmazva. Színpompás műveiket változatos technikákkal, akrilfestékkel, spray-vel, filctollal készítették, csontokkal, gyöngyökkel és egyéb kisméretű tárgyakkal gazdagítva. A játékos művekre a humor, és a politikai, társadalmi szimbólumok átértelmezése volt jellemző.

A nyolcvanas évektől kezdve Méhes Lóránt érdeklődése a vallások felé fordult. Műveiben igyekszik szintetizálni a keleti és nyugati kegyhelyek tárgyi szimbolikáját.

A kilencvenes évektől elsősorban fotorealista műveket alkot, saját fotógyűjteményét felhasználva. Az elkészült művek, felfokozott színvilágukkal és szürreális elemeikkel szinte pszichedelikus hatást nyújtanak.